Rodie bio Schoenenberger 200 ml

Schoenenberger
44,00 Lei

Suc pur de rodie, 200 ml. Produs bio. Supliment alimentar.

Încetineste procesul de îmbătrânire, ajută la regenerarea celulelor, a tesuturilor si a ficatului, actionează hipotensiv, eficient în reducerea factorilor de risc în afectiunile cardiace,incluzând oxidarea LDL,actionează eficient împotriva cancerului de prostată, diabet sau limfom.

In stoc

Durata de livrare: 24 de ore

Limita stoc
- +
Adauga in cos
Cod Produs: SB588 Ai nevoie de ajutor? 0742.133.266
Adauga la Wishlist Cere informatii
  • Descriere
  • Review-uri (0)

Rodie bio Schoenenberger 200 ml

Mod de administrare:

• pentru adulti, se recomandă câte 5 ml de 2-3 ori pe zi, cu 30 de minute înaintea meselor

• copiilor peste 12 ani se recomandă câte 5 ml de două ori pe zi, cu 30 de minute înaintea meselor

A se agita înainte de folosire !

După desigilare, sticla se va păstra la frigider.

A nu se depăsi doza zilnică recomandată !

Produsul nu contine zahăr, alcool, conservanti sau compusi sintetici.

Producător :Schoenenberger

Produs în Germania

Rodia contine vitamina C si B, acid pantotenic, potasiu, polifenoli, antioxidanti, acid elagic care poate fi absorbit în corp numai după consumul de punicalagini, numiti si tanini hidrolizabili (cel mai abundent polifenol), care au capacitatea de a epura radicalii liberi puternici. Ea are o puternică actiune antioxidativă, încetineste procesul de îmbătrânire, ajută la regenerarea celulelor, a tesuturilor si a ficatului, actionează hipotensiv, eficient în reducerea factorilorde risc în afectiunile cardiace, incluzând oxidarea LDL, actionează eficient împotriva cancerului de prostată, diabet sau limfom, are proprietăti antibacteriene si antivirale, protejează organismul împotriva factorilor nocivi.

În urma analizelor efectuate la Universitatea din Hohenheim în anul 2006, s-a constatat că puterea antioxidativă a extractului de rodie al firmei Schoenenberger este de 25 de ori mai mare decât vinul rosu biologic si respectiv de 40 de ori mai mare comparativ cu ceaiul verde.

La noi, rodiile mai sunt cunoscute si sub numele de arodie, bobier, pitlijan sau pomogram.

Rodiul este un arbust spinos, cu tulpina înaltă de 1-5 metri. Frunzele au codița scurtă, sunt lucioase pe față si au un aspect pielos. Florile au culoare rosie, diametru de 2-4 cm si au forma de trompeta, cu petale ciufulite. Ele sunt grupate cate 1-5 la extremitatea lujerului si infloresc in intervalul mai-august.

In lunile septembrie si octombrie planta produce fructele, care au forma unor bace globuloase, de culoare galbena-intens, maroniu-rosiatica pana la rosu aprins. Acestea sunt celebrele rodii. Fructele seamana ca forma cu niste portocale si au coaja dura. Ceea ce este deosebit la aceste fructe este faptul ca in interior ele nu au miez, ci coaja inveleste direct semintele, care sunt niste bobite rosii, zemoase, cu un suc dulce-acrisor si o aroma subtila.

Cum se consuma rodiile ?

Atunci cand doriti sa cumparati rodii alegeti-le pe cele mai grele si cu coaja stralucitoare, asigurandu-va astfel ca fructele sunt coapte. Acest lucru este important deoarece dupa culegere rodiile nu se mai coc. De asemenea, evitati fructele care au taieturi sau zbarcituri.

Pentru a putea fi consumate, rodiile se taie in jumatate cu un cutit, apoi se scot micile boabe cu ajutorul unei lingurite. De asemenea, de la rodie se mai pot folosi semintele, sub forma unui condiment rafinat sau sub forma de suc concentrat utilizat la marinarea carnii sau pentru deserturi. Nu in ultimul rand, siropul de rodie este intrebuintat si la prepararea cocteilurilor alcoolice.

Rodiile se utilizeaza si in industrie. Scoarta fructelor, bogata in tanin, poate fi utilizata pentru tabacirea pieilor. Din scoarta se pot extrage substante colorante pentru lana si matase, iar lemnul este folosit pentru sculpturi mici.

Rodiile in medicină

Vreme de sute de ani rodiile au fost folosite in orient in diverse scopuri medicinale. Studiile medicale indica faptul ca aceste delicioase fructe se numara printre cele mai eficace antioxidante naturale, efectul lor fiind chiar mai puternic decat al vinului rosu sau al altor sucuri de fructe sau legume. Rodiile reduc procesul de oxidare a colesterolului LDL, prevenind acumularea lui in artere si scazand riscul bolilor de inima. In plus, aceste fructe ajuta la intarirea musculaturii cardiace. Calitatile antioxidante ale rodiilor se datoreaza concentratiei mari de vitamina C din compozitia lor (consumul unei rodii asigura 40% din necesarul zilnic de vitamina C a unui adult).Rodiile reduc colesterolul.

Rodiile sunt indicate in tratarea diferitelor afectiuni intestinale. Decoctul din scoarta de rodiu se recomanda in tratarea teniei, a diareei si a ascarizilor (limbrici).Scoarta este unul dintre cele mai eficiente tratamente contra dizenteriei (boala infectioasa contagioasa care se manifesta prin ulceratii intestinale, dureri abdominale violente si diaree cu sange). Se macina 1-2 lingurite de scoarta si se pun la 250 ml apa. Se lasa la fiert pentru 5-15 minute, apoi se strecoara, se adauga putina miere de albine si se consuma cate jumatate de lingurita de 3-4 ori pe zi.

Mai mult, rodiile calmeaza durerile de stomac, sunt utile pentru stimularea poftei de mancare la persoanele cu apetit scăzut si stimuleaza digestia.

Rodiile sunt eficiente si in combaterea cancerului si in încetinirea procesului de imbătrânire, deoarece consumul lor stimulează activitatea enzimelor ce protejează impotriva deteriorării celulelor.

Semintele de rodie contin o substanță identică cu estrona umană, hormonul steroid secretat, in principal, la femeie de către ovare.

Sucul fructelor ajuta la tratarea bolnavilor care sufera de afecțiuni respiratorii. El intărește imunitatea persoanelor predispuse la infecții respiratorii frecvente, este eficient in eliminarea unor viruși, vindecă ragușeala având proprietăți calmante si antiinflamatorii la nivelul tractului respirator superior (se recomandă gargară cu suc de rodie in cazul răgușelii), reduce febra și potoleste setea.

Nu in ultimul rand trebuie prezentate si calitățile rodiilor in vindecarea pielii, acestea fiind folosite in cosmetică pentru ingrijirea tuturor tipurilor de ten.

In cazurile de răni deschise si sângerânde se presară pe locul afectat praf de scoarța sau chiar rodia proaspată, efectul fiind oprirea sângerării si dezinfectarea rănii (efect antiseptic). Intern se poate consuma sub forma de praf câte o jumatate de linguriță de pulbere, pentru oprirea hemoragiilor interne.

Pentru a scăpa de pistrui sau de petele de pe piele amestecati o linguriță de suc de rodii cu o linguriță de smântână si aplicați masca pe față timp de 10-15 minute, dupa care clătiți cu apă călduță.

Autor: Dr. biochimist Eugen Giurgiu

Redactat de Dr. Frunza Alexandru

Sursa: Revista Tratamente Naturiste

Scrie un review


close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat in wishlist!

A fost sters din wishlist!