ORAC 21 original, mix de condimente Bio, 100 g

PET Pack
93,90 Lei

Mix din 21 de ingrediente BIO, dintre care: 9 plante aromatice cu cea mai mare valoare ORAC (nu de mult timp a fost stabilită o măsură a puterii antioxidante  numită ORAC (oxigen radical absorbance capacity = capacitatea de absorbţie a radicalilor liberi ai oxigenului).

 

Momentan indisponibil

Durata de livrare: 24 de ore

Cod Produs: BG243135 Ai nevoie de ajutor? 0742.133.266
Adauga la Wishlist Cere informatii
  • Descriere
  • Review-uri (0)

ORAC 21 original, mix de condimente Bio, 100 g

Ce este ORAC?
ORAC este o metodă de determinare a capacității antioxidante a diverselor materiale biologice.
Pentru a se menţine într-o formă deplină de sănătate, un om trebuie să introducă zilnic în organism o cantitate de vegetale, care să-i asigure un optim de gt; 5.000 unităţi ORAC / zi, însă în lipsa unor factori pro-oxidanţi semnificativi !!!

Mix din 21 de ingrediente BIO cu influenta benefica pentru sanatate:
- 9 plante aromatice cu cea mai mare valoare ORAC
- sumac
- sare de mare Khoisan
- 4 feluri de alge de mare foarte gustoase.
- antioxidanți, micronutrienți și elemente alcaline pentru o frumusețe radiantă.

Ingrediente: 53% ORAC - mix* ( 10% salvie*, 7% oregano*, 7% rozmarin*, 7% cimbru*, 5% piper szechuan*, 4% turmeric*, 3% sumac*, 3% cuișoare*, 3% scorțișoară*, 3% vanilie*), 27% sare de mare Khoisan, 5% mix de alge de mare* ( Nori*, salată de mare*,kombu*, dulse*), 5% semințe de muștar*, 3% ardei dulce*, 3% semințe de coriandru*, 3% lavandă*, 0,5 % gălbenele*, 0,5% albăstrele*.* din culturi certificate ecologic
ORAC conține cantitatea necesară de antioxidanți pentru ca organismul să rămână sănătos!
Datorită faptului că acest produs este natural și nu conține conservanți sau aditivi, gustul șimirosul acestuia pot varia.
Mărunțiți compoziția pentru o aromă și un gust mai puternic. Presărați cu generozitate în:mâncăruri diverse, supe, sosuri, dresinguri, sucuri, smoothie-uri, salate de fructe, desert.Se mai poate macera în alcool, se poate folosi la aromatizarea apei de baie, la infuzarea uleiului aromatizat pentru pizza. Dintre aplicațiile cosmetice amintim sauna facială, sau - transformat în pulbere - în amestec la cremele de față sau de corp. Pielea dvs va fi protejată suplimentar de un mare conținut de antioxidanți și va străluci de sănătate.

Salvie:
Planta conține ulei volatil, tuiona, alfa și beta pinen, camfor, borneol, cineol dar și tanin, acid oleaonic, sitosteroli, substanțe estrogene, azotat de potasiu, principiu amar (picrosalvina), acid nicotinic, acid cafeic, acid fumaric, rezine, substanțe estrogene, vitamina B1 si C, săruri de potasiu. Salvia are proprietăți coleretice, antimicrobiene, sedative, depurative, antitermice, expectorante, tonice,antiinflamatoare, antispastice, carminative, antiseptice, estrogene, astringente.
Oregano:
Oregano are numeroase beneficii, dar este cel mai cunoscut pentru proprietăţile sale digestive, expectorante, antivirale, antibacteriene, antifungice, antiparazitare, antioxidante şi antiinflamatorii. În plus, oregano este cunoscut pentru proprietăţile sale antioxidante puternice, ca antimutagen şi anticancerigen.
Rozmarin:
Stimulent al circulaţiei cerebrale şi periferice, îmbunătăţeşte memoria, creşte capacitatea de concentrare, creşte tonusul psihic, adaptogen (antistress), tonic digestiv, coleretic şi colagog, hipocolesterolemiant, antispastic, diuretic, antireumatic, antihipertensiv, antiseptic respirator şi intestinal, antioxidant, antitumoral.
Cimbru:
Antiseptic intestinal, stomahic, carminativ, coleretic, colagog, expectorant; calmant al tusei, diuretic, analgezic, tonic capilar, vermifug.
Piper szechuan:
Piperul Szechuan este bogat in uleiuri esentiale, care ajuta la digestie si actioneaza ca un anti-reumatic.
Turmeric:
Turrmericul are acţiune colagogă, coleretică, stimulează eliberarea bilei, creşte capacitatea ficatului de a elimina toxinele, acţiune antimutagenică, anticancerigenă, inhibă dezvoltarea tumorilor canceroase şi a metastazelor (cancer de sân, de stomac, de colon, de plămâni, de piele), acţiune antiinflamatorie, hepato-protectoare, antioxidantă, are proprietăţi antibiotice, antibacteriene, antivirale, îmbunătăţeşte circulaţia, antiaterosclerotic, antiagregant plachetar, previne formarea trombilor vasculari, previne infarctul, purifică sângele, reduce nivelul colesterolului, previne boala Alzheimer şi efectele ei prin dizolvarea microplăcilor care se formează între neuronii din creier, creşte mobilitsatea articulaţiilor, tendoanelor, reduce tumefacţia, febrifug, calmează tusea, durerea în gât, înmoaie secreţiile bronşice, acţiune hemostatică, cicatrizantă.
Sumac:
Dacă nu ați venit vreodata în contact cu bucătăria arabă este posibil ca un condiment precum sumac-ul să nu vă spună mare lucru. Sumacul este un condiment folosit cu precădere în bucătăria arabă și turcească. Are un gust proaspăt-acrișor, de aceea merge de minune în salatele de crudități, dar și în mâncărurile cu carne. Sumacul se adaugă în kebab, orez, humus, și se potriveste cu pui sau vită. Tradițional, sumacul turcesc este și un bun remediu natural:
- este bogat în vitamina C și antioxidanți
- proprietățile antimicrobiene și anti-inflamatoare țin departe bacteriile și radicalii liberi oxidativi
- tratează gripele, răcelile, bronșitele
- previne bolile cardiovasculare, și boli precum cancerul, Alzheimer, artrita, cataracta
- reduce febra
- este un bun agent de reglare al tranzitului intestinal
- previne și tratează hiperglicemia, diabetul și obezitatea
Cuișoare:
Cuişoarele sunt antiseptice, antiparazitare, antibacteriene, antifungice, antivirale, anestezice, analgezice(calmeaza durerea), antiinflamatorii, tonice, stomahice(favorizeaza digestia), carminative(antibalonare), antiulceroase, antitrombotice, antioxidante si anticancerigene.
Scorțișoară:
Scorțișoara se clasează printre alimentele ce conţin cei mai mulți oxidanţi. Scorțișoara ajută în lupta împotriva îmbătrânirii datorate stresului şi redă strălucirea pielii obosite.
Vanilie:
Extractul de vanilie conține cantități mici ale vitaminelor din complexul B-urilor, precum niacina (vitamina B3), acidul pantotenic (vitamina B5), tiamina (vitmina B1), riboflavina (B2) și vitamina B6. Rolul acestora este unul important pe mai multe planuri: în sintetizarea enzimelor, în funcționarea sistemului nervos și în reglarea metabolismului.Acest condiment conține ușoare urme de calciu, magneziu, potasiu, mangan, fier și zinc. Potasiul este o componentă importantă a celulelor și a fluidelor corporale, care determină ritmul bătăilor inimii și presiunea sângelui. Fierul este esențial pentru înmulțirea celulelor roșii și intensifică producerea enzimelor antioxidante.
Sarea de mare:
Sarea de mare are o acțiune alcalină, ceea ce ajută la echilibrarea nivelului de acid în organism. Acest lucru elimină riscul de boli fatale. Aceasta ajută la întărirea sistemului imunitar, fiind mai ușor să faceți față cu diferite boli, cum ar fi gripă sau alergii.
Alge de mare Nori:
Nori sunt bogate în vitamina B1, care ajută la convertirea carbohidraților în energie. Mai conține și mult calciu alături de vitaminele B si C, care ajută la calmarea organismului.
Alge de mare Kombu:
Conține foarte mult iod care este eficient în sporirea energiei organismului. Acestea mai conțin și potasiu care este benefic în scăderea presiunii sângelui.
Alge de mare Dulse:
Algele Dulse conțin un nivel ridicat de vitamina B12 şi fier. Ca şi alte alge marine roşii acestea conţin Beta Caroteni care sunt foarte utili pentru a preveni atacurile virale.
Semițe de muștar:
Seminţele de muştar conţin fitonutrienţi ce împiedică dezvoltarea celulelor canceroase şi previn apariţia cancerului gastrointestinal.
Ardei dulce:
Ardeiul dulce este una dintre cele mai importante surse naturale de vitamina A şi C, iar ardeiul dulce roşu în special conţine multe fibre, folaţi, vitamina K şi minerale care protejează organismul de numeroase afecţiuni digestive.
Semințe de coriandru:
Coriandrul este utilizat în fitoterapie în caz de tulburãri digestive, dispepsii, meteorism abdominal, anorexie, afecţiuni hepato-biliare, parazitoze intestinale. Extern, uleiul de seminţe de coriandru poate fi aplicat pentru alinarea durerilor de hemoroizi sau a celor articulare din reumatism.
Lavanda:
În compoziţia plantei au fost identificate peste 40 de componente care nu pot fi obţinute pe cale de sinteză în laborator.În compoziţia plantei se regăsesc alcoolul olifalic, acidul acetic, taninul şi principiile amare, care atribuie lavandei virtuţi vindecătoare pentru mai bine de 70 de afecțiuni.
Lavanda reduce starea de agitaţie şi de anxietate, atenuează simptomele depresiei, combate insomnia, ameliorează tulburările digestive de origine nervoasă, balonările, durerile spasmodice, nevralgice şi reumatismale, iar în balneoterapie ajută la ameliorarea tulburărilor de circulaţie.
Gălbenele:
Au acţiune antiinflamatorie, decongestivă, antiseptică, antimicrobiană, imunostimulentă, cicatrizantă, grăbeşte vindecarea şi regenerarea ţesuturilor, reglează ciclurile menstruale, carminativ, reglează funcţia biliară prin principiile amare.
Albăstrele:
Petalele de albăstrele sunt capabile să elimine calculii renali, sunt un bun remediu pentru anorexie, pentru tratarea iritaţiilor oculare, estompează firele albe şi păstrează tinereţea şi supleţea pielii

Păstrare: într-un loc uscat și răcoros.
Termen de valabilitate: a se vedea data inscripționată pe ambalaj/etichetă.
Distribuitor: S.C. PRONAT S.R.L.

Scrie un review


close

A fost adaugat cu succes in cosul tau de cumparaturi!

Vezi cosul Trimite comanda
close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat in wishlist!